Iris Tjonk

Zwemster Iris Tjonk staakt traject richting Olympische Spelen

Iris Tjonk
Iris Tjonk
Zwemster Iris Tjonk uit Almelo heeft haar Olympische aspiraties overboord gezet. Door blessures kan ze niet deelnemen aan de laatste kwalificatiewedstrijd in Eindhoven.Â
"In december 2014 zwom ik zeer sterke rugslagtijden, voor een toen 14 jarige, en zeker ook (inter)nationaal gezien aansprekende prestaties. Slechts drie tienden van een seconde was ik verwijderd van de WK limiet. Graag had ik die stijgende lijn en prima tijden doorgezet in mijn traject richting Rio. Door veel fysieke tegenslag is dat niet gelukt en komt het laatste kwalificatiemoment, de Swim Cup in Eindhoven begin April, te vroeg", zegt de 16-jarige zwemster.

Tokio

Ze legt de focus nu op de Olympische Spelen 2020 in Tokio. "Ik zal mij zo mogelijk gaan richten op de NJJK en EJK later dit jaar in Juni/juli. Het doel is om aan de start van het nieuwe seizoen weer fit en fysiek volledig belastbaar te zijn om de volgende Olympische cyclus (Tokio 2020 ) in te gaan met veel mooie wedstrijden in het verschiet. Ik wil iedereen bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen op weg naar mijn doelen."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.