nieuws

Pasen bij RTV Oost met Herman Finkers en Zoek het Ei!

Zoek het ei
Zoek het ei
Op eerste en tweede paasdag komt TV Oost met een aantal speciale tv-programma’s: Op eerste paasdag Passie in de Provincie en de live-uitzending ‘Poasboakes – het begin van de lente’. Op tweede paasdag de documentaire Ankersmit textiel uit Deventer en de voorstelling ‘Heanig an en rap wat’ van cabaretier Herman Finkers. Verder ontbreekt uiteraard niet de populaire ‘zoek het ei-actie’ waarbij in de hele provincie weer gezocht kan worden naar de verstopte RTV Oost paaseieren die garant staan voor prachtige prijzen.

Passie in de Provincie

Het Bijbelse paasverhaal verteld en verbeeld vanuit de hele provincie. Toepasselijke passages uit de Bijbel over Pasen worden door onder anderen Jan Riezewijk en Klaas van der Kamp in hun eigen streektaal voorgedragen op diverse locaties in Overijssel. Het thema van dit jaar is Vluchtelingen.

Passie in de Provincie
 wordt 1e paasdag uitgezonden om 10.30, 13.30, 15.30, 20.25 en 22.25 uur.

‘Poasboakes – het begin van de lente’
Live uitzending op locatie bij het paasvuur op de Beuseberg in Holten, dat vorig jaar werd uitgeroepen tot de mooiste ‘boake’ in de regio. Presentator Bert Eeftink praat met bouwers, met omstanders en met onder anderen Teun Deijk, schrijver van het onlangs verschenen boek ‘Paasvuren rondom Holten’.

‘Poasboakes – het begin van de lente’ wordt 1e paasdag uitgezonden om 21.20 en 23.20 uur.

Ankersmit textiel uit Deventer
Ankersmit was een textielfabriek met meer dan duizend medewerkers. Er werden voornamelijk stoffen gefabriceerd voor de Afrikaanse markt. Het doek voor Ankersmit viel op 9 december 1965. Meer dan duizend medewerkers stond op straat. Het was het eerste massaontslag in Nederland. Dit relaas is te zien in deze documentaire. Historicus, en familielid, Willem Ankersmit doet uit de doeken hoe het einde van het familiebedrijf werd ingeleid.

Ankersmit textiel uit Deventer wordt 2e paasdag uitgezonden om 17.20, 18.20, 19.20 en 23.20 uur.

‘Heanig an en rap wat’

Theatervoorstelling van Herman Finkers opgenomen in 1998 in de Twentse Schouwburg in Enschede.

‘Heanig an en rap wat’ wordt 2e paasdag uitgezonden om 20.20 uur.

Zoek het ei
Op tweede paasdag organiseert RTV Oost voor het zesde achtereenvolgende jaar de actie: ‘Zoek het ei!’, waarbij luisteraars in heel Overijssel op zoek gaan naar twintig speciale RTV Oost Paaseieren. Voorgaande jaren was de provinciebrede speurtocht een groot succes. Hele families trokken erop uit om de eieren te zoeken. Alle gelukkige vinders komen live in de uitzending van Radio Oost en winnen mooie prijzen. De vinder van het ‘Gouden Paasei’ wint een driedaagse reis naar Disneyland Parijs.

De Zoek het ei-actie is op 2e paasdag tussen 10.00 en 17.00 uur te volgen via Radio en TV Oost, internet en twitter @zoekhetei. Meedoen? Meer info: www.rtvoost.nl/zoekhetei 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.