Rechtbank Almelo

Vader uit Enschede ving messteek voor zoon op, eis drie jaar tegen steker

Mes / steekpartij / steekwapen
Mes / steekpartij / steekwapen
Tegen een man die ervan wordt verdacht dat hij vorig jaar een man uit Enschede heeft neergestoken, is voor de rechtbank in Almelo een celstraf geëist van drie jaar, waarvan één voorwaardelijk. Het slachtoffer ving de messteek op voor zijn zoon die eigenlijk het doelwit was van de dader.
De vader raakte gewond. De dader vluchtte, maar werd volgens de officier van justitie herkend door de zoon van het slachtoffer. Enkele dagen later werd de verdachte opgepakt
De 19-jarige verdachte uit Enschede ontkent dat hij op de avond van de steekpartij, op 18 oktober, op de Lintveldebrink in Enschede was. De man zegt dat hij op dat moment bij zijn oma was.

Vluchten

Volgens de politie heeft een onbekend gebleven vriend de 19-jarige gewaarschuwd voor een ophanden zijnde aanhouding. "Je moet vluchten, zorg dat je niet te vinden bent, doe je telefoon uit, accu eruit", zou er zijn gezegd.
Aan de steekpartij zou een ruzie op Facebook vooraf zijn tussen de broer van de verdachte en de zoon van het slachtoffer. Die ruzie ging over een meisje. De verdachte zou zich met die ruzie bemoeid hebben. Hij wilde weten waar de zoon woonde zodat hij hem op kon zoeken om het uit te vechten. Toen de verdachte voor de deur stond, ging het mis.

Kort lontje

De 19-jarige verdachte is een bekende van justitie. Gedragsdeskundigen die hem onderzochten zeggen dat hij een onvolwassen zwakbegaafde man met een kort lontje is. Zij adviseerden om de 19-jarige als minderjarige te behandelen maar dat ziet de officier van justitie niet zitten. Zij werd daardoor gesteund door medewerkers van diverse hulpinstanties die allemaal aangaven dat een softe aanpak geen effect heeft.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.