Welsum

Welsum hoopt nog steeds op kabelbaan over de IJssel

De Stichting Welsum 700, die gisteren een rechtszaak tegen de gemeente Olst-Wijhe is begonnen om de ludieke mast met kabelbaangondel in het buurtschap Welsum te behouden, zet zich op de achtergrond ook nog steeds in voor een echte kabelbaan over de IJssel.
Volgens de advocaat van de club dient de gondel vooral als "trigger" voor het werven van fondsen voor de aanleg van een kabelbaan die in toekomst van Welsum naar het plaatsje Den Nul aan de overkant van de IJssel moet gaan lopen.
De kabelbaan krijgt een lengte van ruim drie kilometer. In Welsum zien ze de nieuwe toeristische attractie helemaal zitten, maar de aanlegkosten bedragen zeker zes miljoen euro. Dat geld moet via sponsoring en fondsen bij elkaar gebracht worden.

Lobby voor Europese subsidie

Onder aanvoering van horeca ondernemer Wim Bijsterbosch probeert de club het geld bijeen te krijgen. Onder meer met een lobby richting Brussel voor een Europese subsidie. Waarschijnlijk komt daar eind dit jaar meer duidelijkheid over.
Om het plan blijvend onder de aandacht te houden wil de club de markante mast met daaraan één gondel langs de dijk in Welsum behouden. De mast is er vorig jaar 1 april neergezet als grap, en is inmiddels verworden tot een ludiek symbool voor een groot ambitieus plan.
De gemeente weigert een permanente vergunning om de gondel te behouden omdat die niet binnen het agrarische bestemmingsplan past. De bestuursrechter in Zwolle buigt zich over de kwestie en moet beoordelen of de permanente vergunning terecht geweigerd is.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.