aanslag

Vrienden vermiste Deventerse blijven zoeken in Brussel: "Alle hoop raakt op"

"Ik blijf maar bellen, maar ze neemt niet op." Ambrose Ajala zit sinds dinsdagochtend tussen vrees en hoop te wachten op goed nieuws uit Brussel. Zijn goede vriendin Elita Weah uit Deventer was op de luchthaven toen de aanslag werd gepleegd.
"Ik ken haar al zestien jaar en woonde een tijdje met haar in hetzelfde huis", zei Ajala vanochtend tegen RTV Oost. "Dinsdagmorgen heeft ze nog gebeld met haar broertje. Hij wilde weten hoe laat Elita zou vliegen." Elita was op dat moment op het vliegveld aan het inchecken. Dat was even voor acht uur. Enkele minuten later zou de luchthaven Zaventem waar Weah was, het nieuws van de dag worden: er ontploften twee bommen. Tientallen mensen kwamen om het leven velen raakten gewond.

Begrafenis

Rond acht uur kwamen de berichten binnen dat er een aanslag zou zijn gepleegd op de luchthaven in Brussel. De Deventerse was van plan om vanuit België naar Amerika vliegen vertelt Ajala: "Ze ging naar een begrafenis van een familielid van haar."
Maar sinds het belletje bij de incheckbalie hoorde hij niets meer van haar: "We hebben haar al vaak gebeld, maar ze nam steeds niet op. Gistermiddag rond 12 uur ging de telefoon niet meer over. Haar batterij zal denk ik leeg zijn gegaan."

Zoektocht

Het nieuws raakt vrienden en familie van Weah hard. Onzekerheid overheerst, vragen rijzen. "Haar broertje is met een aantal vrienden van ons naar Brussel gegaan om daar te zoeken naar haar. Ze zijn op het vliegveld geweest, hebben ziekenhuizen bezocht, ambassades gebeld. Maar niemand weet iets over haar." De familie heeft in de ziekenhuizen ook afdelingen met zwaargewonde mensen bezocht. "Maar ze hebben haar niet gevonden...." 

Hoop raakt op

Ajala heeft alles geprobeerd om weer met Weah in contact te komen: "Ik weet het niet meer. Alle hoop raakt een beetje op. We hebben gevraagd aan iedereen die ook maar iets weet van haar, om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.