nieuws

Esmeé Schreurs (13) uit Almelo in de finale van The Voice Kids

De Almelose Esmée Schreurs (13) staat vrijdag in de finale van The Voice Kids. Het muziekprogramma van RTL. Samen met haar coach Ilse de Lange gaat ze voor de winst. "Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik in de finale sta."
Bij de auditie zong ze het nummer 'Afscheid' vol overtuiging. Alle coaches drukten op de rode knop, en wilden dus met haar samenwerken. Ze koos voor Ilse de Lange. "Ja natuurlijk. En Ilse is ook echt heel aardig en ik leer heel veel van haar. Ook bij het programma zijn zangcoaches, en er is zelfs een kinderpsycholoog."

Ilse de Lange

Zingen deed Esmée altijd al. "Ik heb wel vaker meegedaan aan wedstrijden, al van jongs af aan. En toen dacht ik: ik geef me op voor de lol en nu sta ik hier. Ik heb al veel meegemaakt en m'n stem is ook echt gegroeid", aldus de dertienjarige. "Ik wil wel de nieuwe Ilse de Lange worden."
Ook school werkt mee. De Almelose zit in de tweede klas van het gymnasium. "Maar ik heb een aangepast lesrooster als dat nodig is, en iedereen op school is heel enthousiast." Met welk nummer ze vrijdag in de finale staat, is nog onbekend. "Dat mag ik nog niet verklappen." Wie het wil zien, kan vrijdag kijken én stemmen om 20.30 uur bij RTL 4.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.