nieuws

Meerdere mannen betrokkenen bij mislukte brandstichting moskee Enschede

De man die vastzit voor de poging tot brandstichting bij de moskee aan de Tweede Emmastraat in Enschede, handelde niet alleen. Ook zijn er meerdere brandbommen naar het gebedshuis gegooid. Dat blijkt uit het onderzoek van de politie.
Er waren op de bewuste zaterdagavond 27 februari meerdere mannen betrokken bij de mislukte brandstichting. Beelden van de mannen worden vandaag getoond in het opsporingsprogramma Onder de Loep op TV Oost.

Geen schade, wel gevaar

Op het moment dat op 27 februari rond 21:45 uur de brandbommen over een coniferenhaag naar de moskee werden gegooid, waren daar ongeveer dertig mensen aanwezig.
Op de plek waar één van de brandbommen terechtkwamen, hadden kort daarvoor nog kinderen gespeeld. De brandbommen richtten geen schade aan, omdat ze de moskee misten.

'Terroristisch oogmerk'

Het Openbaar Ministerie (OM) noemt het gooien van de brandbommen een zeer ernstige zaak. De 33-jarige man uit Enschede die daarvoor is opgepakt wordt vervolgd voor ‘poging tot brandstichting met een terroristisch oogmerk’.
Omdat de verdachte volgens het OM de bedoeling heeft gehad om een deel van de bevolking angst aan te jagen is het terroristisch oogmerk toegevoegd. Vorige week bepaalde de rechtbank in Almelo dat de man nog negentig dagen wordt vastgehouden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.