Dafne Schippers

Wereldkampioene Dafne Schippers op 200 meter bij FBK Games in Hengelo

Wereldkampioene Dafne Schippers loopt op 22 mei bij de FBK Games de 200 meter. Dat is de afstand waarop de Utrechste atlete bij de Spelen in Rio voor goud gaat. De organisatie van het Hengelose atletiekgala bevestigde donderdag haar komst.
Schippers liep vorig jaar op de FBK Games voor het eerst de 100 meter onder de elf seconden: 10,94. ,,De race van vorig jaar gaf mij vertrouwen voor de rest van het seizoen. Het enthousiaste thuispubliek en de hele sfeer van deze wedstrijd zijn voor mij heel erg belangrijk. Ik verheug me erop dit jaar weer in Hengelo te lopen'', meldde Schippers.

Enthousiast thuispubliek

Ze won later dat jaar bij de WK in Peking zilver op de 100 meter in 10,81 en goud op de 200 meter in 21,63. Deze maand pakte ze zilver op de 60 meter bij de WK indoor in Portland.
Dafne Schippers zette vorig jaar als eerste Nederlandse atleet een tijd neer onder de 11 seconden. Dafne: ‘De race van vorig jaar gaf mij vertrouwen voor de rest van het seizoen. Het enthousiaste thuispubliek en de hele sfeer van deze wedstrijd zijn voor mij heel erg belangrijk. Ik verheug me erop dit jaar weer in Hengelo te lopen’.

Hét boegbeeld

Directeur van de FBK Games, Hans Kloosterman, is blij met de komst van de topsprintster. "Dafne is hét boegbeeld van de Nederlandse atletiek en wij zijn blij dat wij haar bij de start van de kaartverkoop al kunnen presenteren." Die kaartverkoop is vandaag gestart.
"Ik weet zeker dat onze bezoekers met haar aan de start een fenomenale 200 meter te zien krijgen", zegt Kloosterman. "Ik kijk nu al uit naar de jubileumeditie in mei. De atletiekzomer belooft oranje te kleuren en Hengelo is voor veel atleten de eerste stop op weg naar het EK."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.