Zwolse Bol

Brasserie Dunnik Zwolle viert 25 jaar Zwolse Bollen in Den Bosch

Brasserie Dunnik verkoopt al 25 jaar de Zwolse Bol. En om dat vieren, promoten de medewerkers vandaag hun lekkernij in het hol van de leeuw, Den Bosch.
Er zijn inmiddels een miljoen Zwolse Bollen verkocht. De lekkernij bestaat uit een knapperige soes met slagroom, advocaat, boerenjongens en chocoladesaus. Daarmee lijkt hij erg op de Bossche Bol uit Den Bosch.
Over de opmerkelijke actie om de Zwolse Bol in Den Bosch te promoten, zegt Jan Dunnik: "Er waren mensen uit Den Bosch in Zwolle en die vonden de Zwolse Bol lekkerder dan de Bossche Bol, zodoende kwam ik op het idee om de strijd aan te gaan".

Zwolse Bol lekkerder dan Bossche Bol

Bij de kraam van Dunnik in Den Bosch staan veel nieuwsgierige Bossche mensen in de rij om een Zwolse Bol te proeven. "Deze heeft meer smaak, in de Bossche Bol zit alleen maar slagroom", zegt een vrouw die een Zwolse Bol proeft. Zij is niet de enige. De reacties zijn overwegend positief.
Er zijn meer Bosschenaren die de Zwolse Bol lekker vinden. Een enkele keer wint het chauvinisme: "Er gaat niets boven een Bossche Bol", zegt een inwoner van Den Bosch.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.