Deventer

Monumentale panden Brink Deventer gestut na brand

De monumentale panden op de Brink in Deventer worden gestut nadat ze dinsdag zwaar beschadigd raakten bij een brand. Vanmiddag is begonnen met het plaatsen van steigers om met name de gevel van Brink 22 te verstevigen.
Brink 22 is het pand waar Café De Buren van Schimmelpenninck in gevestigd zat. Dit pand liep de meeste schade op bij de brand die urenlang duurde. Onder meer het dak stortte in en veel puin is naar beneden gestort en ligt nu op de bovenste verdieping.
Om te voorkomen dat het pand van binnen verder instort, wil de gemeente zo snel mogelijk het puin weghalen. 

Panden verstevigen

Vandaag en morgen worden steigers geplaatst om de panden te verstevigen. Ook zijn die steigers nodig voor het opruimen van het puin in de panden. 
Wanneer het puinruimen kan beginnen, is nog niet duidelijk. Dinsdag volgt er eerst politieonderzoek naar de mogelijke oorzaak van de brand. Pas als dat klaar is, kan het werk beginnen. 

Grote afscheiding

Om de panden heeft de gemeente een grote afscheiding gemaakt. Dat is uit voorzorg voor de veiligheid van mensen die over de Brink lopen. "We willen voorkomen dat dakpannen naar beneden komen", aldus een woordvoerder van de gemeente. 
Vrijdag is er op de Brink de traditionele Goede Vrijdagmarkt. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.