nieuws

Dit zijn ze: wie herkent betrokken mannen bij mislukte brandstichting moskee Enschede?

Onder de Loep
Onder de Loep © RTV Oost / Onder de Loep
Het Openbaar Ministerie en de politie geven bewakingsbeelden vrij om betrokkenen bij de mislukte brandstichting bij de moskee in de Tweede Emmastraat in Enschede te sporen.
Er zit al een man vast. Het gaat om een 33-jarige Enschedeër die voor poging tot brandstichting met terroristisch oogmerk wordt vervolgd. De man staat samen met nog vier andere mannen op de bewakingsbeelden.

Twee mannen herkenbaar in beeld

De aangehouden man is onherkenbaar gemaakt. Twee andere mannen zijn ook herkenbaar gemaakt, omdat de politie een idee van de identiteit heeft. Twee andere mannen zijn herkenbaar in beeld, van hen is nog geen identiteit bekend. 
De opnames zijn gemaakt bij een huis en in een straat in de buurt van de moskee. De beelden zijn van na het moment dat er twee brandbommen over de coniferenhaag bij de moskee zijn gegooid.

'Angst aanjagen'

Justitie tilt zwaar aan de zaak, omdat de betrokkenen hebben geprobeerd 'angst aan te jagen bij een bevolkingsgroep'. Kort voordat op zaterdagavond 27 februari de brandbommen werden gegooid speelden er nog kinderen op die plek en er zaten op het moment van het gooien ongeveer dertig mensen in de moskee.  
Wie herkent de mannen op de bewakingsbeelden? Wie weet meer over de poging brandstichting? Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000. Via deze link kan anoniem worden getipt bij Meld Misdaad Anoniem. 
Voor een vertrouwelijk gesprek met een rechercheur kan contact worden opgenomen met het Team Criminele Inlichtingen via 079 - 345 8 999.
Update 5 april: inmiddels is een tweede verdachte voor deze zaak aangehouden. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.