Wehkamp

Topman Van de Weerdhof na verschil van inzicht opgestapt bij Wehkamp

Gert van de Weerdhof is met onmiddellijke ingang ontslagen bij Wehkamp
Gert van de Weerdhof is met onmiddellijke ingang ontslagen bij Wehkamp
Topman Gert van de Weerdhof van Wehkamp is per direct opgestapt bij Wehkamp na een verschil van inzicht met de Raad van Commissarissen.
"Na een gesprek met de Raad is Van de Weerdhof tot de conclusie gekomen dat hij een andere stap in zijn carrière wil maken", vertelt woordvoerder Dirk van den Boogaard van RFS Holding, waar Wehkamp onderdeel van is. De Brit Johnny Crowe neemt tijdelijk de taken over van Van de Weerdhof.
Ook de financiële topman Ed Vissers zal per 1 april zijn functie neerleggen, maar dat staat volgens de woordvoerder los van het opstappen van Van de Weerdhof.
Het Zwolse online warenhuis werd afgelopen zomer nog overgenomen door het Engelse Apax. Voor 450 miljoen nam het Engelse bedrijf RFS Holding over en de vlag leek uit te kunnen na deze overname. Van de Weerdhof was sinds augustus 2013 topman bij Wehkamp. 

Management onder druk

RFS Holding staat onder druk. In 2014 daalde de omzet van € 501,5 mln naar € 498 mln. Voor Wehkamp en Fonq, ook onder de hoede van RFS Holding, zou vooral de concurrentie van andere webwinkels als Zalando een rol hebben gespeeld in de dalende cijfers schrijft het Financieel Dagblad
Wehkamp opende in september vorig jaar haar nieuwe distributiecentrum in Zwolle. Het investeerde ruim honderd miljoen euro in het project. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.