Arie Slob

Historisch Centrum exposeert oude beelden van bezoeken koninklijke familie aan Zwolle

Een digitale expositie vol oude beelden van bezoeken van de koninklijke familie aan Zwolle. Historisch Centrum Overijssel opent een speciale 'groep' op de website MijnStadMijnDorp.nl. 
In de groep staan nu alleen nog beelden van bezoeken in 1895 en 1921. Daar komen op zeer korte termijn beelden uit 1962 bij. Ook aan andere bezoeken van de koninklijke familie wordt aandacht geschonken. 

Vrijwilliger verzamelt uniek materiaal van eerdere koninklijke bezoeken

In 1921 brachten Koningin Wilhelmina en Prins Hendrik een driedaags bezoek een Zwolle en omstreken. Ze sliepen in het gouverneurshuis, tegenwoordig staat daar appartementencomplex de Genverberg. 
Op 5 mei 1962 speelde hotel Wientjes een prominente rol in het programma. Ter ere van het 25-jarig huwelijk van Koningin Juliana en prins Bernhard bracht de familie een bezoek aan de provinciehoofdstad. 

Bij Hotel Wientjes werd een groot defilé gehouden door het Zwolse bedrijfsleven. Onder grote publieke belangstelling namen Koningin Juliana, prins Bernhard en hun vier dochters, Beatrix, Irene, Margriet en Christina het defilé af.  
De speciale 'groep' op de website is samengesteld door vrijwilliger Sjaak Onderdelinden. 

Koningsdag levert weer een schat aan nieuw materiaal op

Arie Slob directeur van het Historisch Centrum Overijssel, weet zeker dat ook het aanstaande koninklijke bezoek aan Zwolle veel nieuw en verrassend beeldmateriaal gaat opleveren. 'Een dag na het bezoek is het geschiedenis, en dan zullen wij dat documenteren voor onze kinderen en kleinkinderen', zo stelt Slob.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.