Losser

Eerste wandelvierdaagse Twente moet nog groeien; ruim dertig deelnemers van start

In Losser is vanmorgen de eerste Twentse wandelvierdaagse van start gegaan. Om half twaalf hadden zich slechts iets meer dan dertig mensen ingeschreven.
Het was al een tijdje mogelijk om rond Pasen in Losser met drie georganiseerde tochten mee te lopen. Eerst was er de Loslopers wandeltocht op paaszaterdag, georganiseerd door AdHocWerk. De opbrengst daarvan gaat steeds naar een goed doel en dat is dit jaar de voedselbank Losser.

Uitgroeien tot honderden deelnemers

Een paar jaar later begon Erve Kraesgenberg met het organiseren van een wandeltocht op Tweede Paasdag en twee jaar geleden kwam daar de wandeltocht van landgoedboerderij Judithhoeve op Eerste Paasadag bij. Dit jaar ontstond de idee bij Steenfabriek de Werklust om op Goede Vrijdag een tocht te organiseren, waarmee de vierdaagse-cirkel rond is.
En hoewel de eerste dag tegenvalt wat betreft het aantal deelnemers is organisator Wams van de steenfabriek ervan overtuigd dat het zal groeien. "Die drie dagen die er al waren trokken voorgaande jaren honderden deelnemers en ik ga ervan uit dat het aantal deelnemers aan deze wandeltocht op Goede Vrijdag de komende jaren zal toenemen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.