nieuws

Landelijke bustour GeenPeil eindigt op verkiezingsdag in Oldenzaal

De GeenPeil-campagnebus
De GeenPeil-campagnebus
In aanloop naar het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne op 6 april start GeenPeil dit weekend met een landelijke bustour. De campagnebus start zaterdag in Hilversum en eindigt onder voorbehoud op 6 april - de dag van de verkiezingen - op de Groote Markt in Oldenzaal.
GeenPeil wil zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om te gaan stemmen op 6 april. Tijdens de stops die de GeenPeil-bus zal maken op locaties in heel het land zullen GeenPeil-gezichten zoals Jan Roos en René van Leeuwen samen met lokale vrijwilligers campagne voeren.

'Historisch moment'

GeenPeil-voorman Jan Roos: "Het referendum van 6 april is een historisch moment voor onze democratie. Het referendum is mogelijk gemaakt dankzij meer dan 430.000 handtekeningen van betrokken burgers en wij gaan in de laatste weken naar 6 april alles op alles zetten om zoveel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen."
Daarvoor zijn onlangs ruim drie miljoen flyers afgedrukt en een deel hiervan, aangevuld met andere campagne-materialen zoals een mobiel stemhokje, wordt door het land verspreid met de GeenPeil-bus.

Vijf in plaats van zeventien stembureaus

GeenPeil stapte eerder naar de rechtbank, omdat Oldenzaal voor het referendum vijf stembureaus heeft aangewezen. Bij voorgaande verkiezingen gingen zeventien stembureaus open. De rechter oordeelde echter dat Oldenzaal geen extra stembureaus hoefde te openen, omdat gemeenten zelf mogen bepalen hoeveel bureaus ze openen bij verkiezingen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.