nieuws

Deventer haalt campers van de straat, man schakelt Tweede Kamer in

Rob Peeters bij zijn camper
Rob Peeters bij zijn camper
Rob Peeters uit Deventer mag zijn camper niet meer voor zijn huis parkeren en dat is hem in het verkeerde keelgat geschoten.
Rob Peeters lijdt, sinds hij is gestopt met werken, aan suikerziekte en heeft chronische pijnen. Hij heeft voor de weekenden een camper gekocht en die stond jarenlang voor zijn huis geparkeerd. Maar sinds kort mag dat niet meer, na een anonieme klacht.

APV

Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van alle gemeentes in Nederland, mag een camper alleen op straat gestald worden wanneer die niet langer is dan 6 meter en niet hoger dan 2,40 meter.
De camper van Rob Peeters is net ietsje hoger en staat nu verplicht bij een boer gestald: "Vooral het feit dat iemand een anonieme klacht kan indienen waardoor mijn camper weg moet, vind ik belachelijk. Ik heb al mijn buren gevraagd, maar niemand heeft geklaagd."

Niet betalen

Omdat de APV volgens hem verouderd is, heeft Rob Peeters een brief naar alle leden van de Tweede Kamer gestuurd: "Jarenlang heb ik mijn camper op mijn eigen invalidenparkeerplaats met het goede nummerbord kunnen parkeren, nu dat ineens niet meer mag, moet ik mijn camper betaald stallen. Dat kan ik helemaal niet betalen."
Behalve een brief naar de leden van de Tweede Kamer wil Rob Peeters ook in gesprek met de gemeente Deventer over de kwestie. Een woordvoerder van de gemeente meldt dat de APV in het geval van Peeters helemaal niets te maken heeft met de verwijdering van de camper. De camper mag niet blijven staan, omdat een invalide-parkeerplaats alleen bedoeld is voor personenauto's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.