Enschede Marathon

Info: RTV Oost en de Enschede Marathon

Paul Schabbink en Esther Rikken
Paul Schabbink en Esther Rikken
Zondag 17 april is de 48e editie van de Enschede Marathon. TV Oost verzorgt vanaf 09.45 uur een live-uitzending vanuit Enschede met een uitgebreid verslag van de wedstrijdlopers en de recreatieve lopers. Ook op Radio Oost wordt verslag gedaan van de marathon.
Paul Schabbink verzorgt het commentaar bij de wedstrijdbeelden met co-commentatoren Marian Freriks en Huub van Langen. Verslaggever Esther Rikken loopt live mee. Presentator Bert van Losser staat bij start en finish, praat met deelnemers en vangt ze na afloop op. RTV Oost volgt dit jaar ook weer enkele “Toppers”: mensen met een bijzonder verhaal of bijzondere motivatie. 
De Enschede Marathon is met haar eerste editie op 12 juli 1947 de oudste marathon van Nederland. Al vanaf de beginjaren van de Enschede Marathon ligt de nadruk op het mannenveld. Dit jaar kiest de organisatie ervoor de focus te verleggen naar een top damesveld. Hiermee onderscheidt het evenement zich van overige marathons in Nederland. Meer aandacht voor de internationale en nationale vrouwen en een uitdaging voor de nationale mannen om de Enschede Marathon te winnen!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.