Hexel on Wheels

Jubileumeditie Hexel on Wheels gehinderd door slecht weer

Ondanks de harde wind en de vele regen kon het jaarlijkse crossevenement Hexel on Wheels dit weekend toch doorgaan. Ruim 350 deelnemers kwamen met de crossmotor en rodeo-auto naar Hoge Hexel om mee te doen aan de tiende jubileumeditie.
De organisatie heeft vanwege de harde wind wel een aantal onderdelen moeten schrappen. Zo waren er minder speeltoestellen in het kinderdorp opgesteld en kon het spectaculaire schansspringen voor motoren vanwege de onvoorspelbaar harde windstoten niet doorgaan.

Modderige crossbaan

Ook hadden de vele tientallen vrijwilligers hun handen vol op de crossbaan enigszins berijdbaar te houden. Regelmatig moest er met grote shovels zand bijgestort worden om de modderige ondergrond te repareren. Ook waren er voldoende tractoren om de rodeo-auto's los te trekken. Bij vrijwel elke mange liepen de wagens in de drassige bochten vast of sloegen ze zelfs over de kop.
De organisatie blikt tevreden terug. Maar het recordaantal bezoekers, dat vorig jaar ruim achtduizend bedroeg, werd dit jaar tijdens de jubileumeditie bij lange na niet gehaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.