Deventer

Burgemeester Heidema van Deventer: "Het was echt een bizarre week"

"Het was echt een bizarre week, ook in de samenloop van dingen." Dat zei burgemeester Andries Heidema van Deventer vanmorgen.
Elita Weah, een inwoonster van Deventer, kwam afgelopen week om het leven bij de aanslag op luchthaven Zaventem bij Brussel. Een andere Deventenaar liet het leven bij een grote brand op de Brink in de binnenstad. 
" 's Morgens om 8.00 uur kwamen de eerste berichten binnen over Brussel. Je bent dat nog aan het verwerken en je telefoon gaat: grote brand in de binnenstad. Dus je vliegt erheen en ook daar krijg je dan snel te horen dat er een Deventenaar bij is omgekomen," vertelt Heidema. 
"En dan later komt het bericht dat er ook een Deventerse wordt vermist in Brussel. Dan is het echt alle hens aan dek."
'Groep gekken'
Over Brussel is Heidema duidelijk: "Er is sprake van een groep gekken die bezig is te streven naar destabilisatie van onze samenleving. Om angst en wantrouwen tussen mensen te creëren. Dat staat haaks op waar wij voor staan."
"Laat je hierdoor niet gek maken. Laat je niet verleiden om naar andere groepen te kijken als 'die is anders dan ik'. Laten we alsjeblieft die samenleving die we met zijn allen hebben opgebouwd, waarin verbinding tussen mensen en groepen is, vasthouden."
'Heel Deventer leeft mee'
Ik heb ontzettend te doen met de familie. Zowel van de heer De Haan, die bij de brand is omgekomen, als met de familie van mevrouw Weah," aldus Heidema.
"Dit zijn zulke heftige berichten, de manier waarop je geliefden kwijtraakt. Heel Deventer, merk ik ook, leeft ongelooflijk mee met de nabestaanden."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.