alcoholcontrole

Grote alcoholcontrole in de kop van de provincie: zes boetes

Alcoholcontrole in de kop van de provincie (archief)
Alcoholcontrole in de kop van de provincie (archief)
De politie heeft gistermiddag en gisteravond een grote alcoholcontrole in de kop van de provincie gehouden. Zes bestuurders hadden teveel gedronken en werden beboet. Twee van hen hadden zoveel gedronken dat ze hun rijbewijs moesten inleveren.
Er werd onder meer gecontroleerd rond Staphorst, Steenwijk, Zwartsluis, De Wijk, Ruinerwold, De Wijk en Meppel. Bijna 2000 bestuurders legden een blaastest af.

Brommobiel in beslag genomen

Een van de zes bekeurde bestuurders werd later weer betrapt op rijden onder invloed. Zijn voertuig, een brommobiel, werd daarop in beslag genomen.
Een andere bestuurder probeerde vlakbij de controle af te slaan en zo onder het blazen uit te komen. Toen de man stil werd gezet, bleek dat hij nog een bedrag open had staan van enkele honderden euro’s. Hij kon dat niet betalen en is vastgezet.

Zestien boetes

Ook werden er nog zestien boetes uitgeschreven voor onder meer technische mankementen aan voertuigen, het negeren van een inhaalverbod, rijden zonder gordel, overschrijden van de maximale snelheid en het negeren van een stopteken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.