Almelo

Metaalrecycler Riwald uit Almelo breidt uit in Beverwijk

Riwald
Riwald © RTV Oost
Het metaalrecyclingbedrijf Riwald uit Almelo heeft branchegenoot Koster Metalen uit Beverwijk overgenomen. De overname is een strategische zet, vooral gericht op een toename van de omzet in het westen van het land en een stijging van de export.
"We hebben straks een eigen kade aan zee en liggen vlak bij Tata Steel. We willen voor deze buurman een nog belangrijkere toeleverancier worden", verklaart directeur Ewald Huzink van Riwald. 
Met een locatie pal aan zee kan Riwald straks sneller en meer exporteren, met name richting staal en aluminiumproducenten in Turkije, Marokko en India. "Dat zou vanuit onze locatie aan het Twentekanaal in Almelo ook kunnen", erkent Huzink, "maar de marges in onze branche zijn tegenwoordig zo klein dat dit een veel betere plek is." De locatie in Beverwijk wordt vooral gebruikt voor opslag. 
De omzet van Koster Metalen is twee keer zo hoog als van Riwald. Het bedrijf gaat verder onder de naam Riwald Recycling Beverwijk. Na een reorganisatie kan de helft van de 28 werknemers aan het werk blijven. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.