De Krim

Peiling SP Overijssel: De Krim zal tegen associatieverdrag Oekraïne stemmen

De Krim loopt niet warm voor associatieverdrag Oekraïne
De Krim loopt niet warm voor associatieverdrag Oekraïne © RTV Oost / Rogier van den Berg
Een opmerkelijk bericht van de SP Overijssel vandaag: "De Krim stemt tegen associatieverdrag Oekraïne". In de aanloop naar het referendum op 6 april over het verdrag zijn SP-leden alvast naar De Krim afgereisd om de meningen te peilen. De Krim, gemeente Hardenberg welteverstaan.
Daar werd aan 168 mensen (tien procent van de kiesgerechtigden in het dorp) gevraagd óf ze gaan stemmen en als ze gaan stemmen wat ze gaan stemmen.
Lang niet iedereen in De Krim is er uit of het referendum over het associatieverdrag Oekraïne een gang naar de stembus waard is. Twintig procent van de ondervraagde kiesgerechtigden zei zeker niet te gaan. 

Ruim driekwart stemt tegen

Van degenen die zeker weten dat ze gaan stemmen zegt ruim driekwart (76 procent) tegen het verdrag te stemmen. Als belangrijkste redenen om tegen te stemmen werd genoemd de corruptie in Oekraïne en de angst dat het verdrag tot een toetreding tot de EU zou kunnen leiden.
De SP heeft niet bekend gemaakt of na het bezoekje aan De Krim nog meer dorpen en steden in Overijssel worden aangedaan voor een peiling over het referendum.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.