De Karelskamp

Petitie van start tegen sluiting Karelskamp Almelo

Een petitie tegen de sluiting van De Karelskamp in Almelo is dit weekend van start gegaan. Met de petitie zoekt het personeel van de gevangenis steun voor de protesten tegen de voorgestelde sluiting in 2020.
Op internet is de petitie te vinden op www.steundekarelskamp.nl. Daarin wordt de huidige minister van justitie herinnerd aan zijn woorden in 2013. Hij was toen nog geen minister, maar steunde toen als Kamerlid de acties tegen sluiting: “Dit is een mooie tent en met dit arbeidsproces mag het niet gesloten worden.”
'Nu zijn we drie jaar verder en ons arbeidsbedrijf is vier keer zo groot geworden. Als De Karelskamp wordt gesloten heeft dit grote gevolgen voor het personeel, de ketenpartners en natuurlijk de gedetineerden.', schrijven de actievoerders op de website waar de petitie staat. 
In 2013 stond De Karelskamp ook op nominatie om te sluiten. Dat werd voorkomen door intensieve inspanningen van de lokale en landelijke politiek, de gemeente, andere justitiële instellingen en de protesten vanuit de bevolking.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.