Amateurvoetbal

51-jarige Bas Ekkelboom uit Ootmarsum verdient stage bij Bayern München

Bas Ekkelboom
Bas Ekkelboom © KOSC
Bas Ekkelboom zal gek opgekeken hebben toen hij door het grote Bayern München werd uitgenodigd voor een trainersstage. De 51 jarige Ootmarsummer, 1.30 groot, stuurde enkele maanden geleden een brief naar de Duitse topclub en kreeg zes dagen later een positieve reactie.
Tweede Paasdag stapt Ekkelboom op de trein richting Zuid-Duitsland en dinsdag meldt hij zich op het trainingscomplex van Bayern om twee weken mee te lopen bij de jeugdopleiding. Ekkelboom traint bij KOSC de A1, F1 en B4 en heeft zitting in de technische commissie. Hij hoopt in München de nodige kennis te vergaren.
"Je gaat er naar toe om te leren van de organisatie, trainingsvormen en begeleiding van de jeugd. Daar hoop je het nodige van op te pikken en dat kan ik dan weer gebruiken in mijn eigen trainerscarrière bij KOSC", vertelt hij tegen In&omOotmarsum. "Het is voor mij daarom een verrijking om daar stage te mogen lopen, maar daarnaast wil ik ook Ootmarsum in München op de kaart zetten."
Problemen met zijn lengte heeft hij naar eigen zeggen totaal niet: “Ik heb dat volledig geaccepteerd en probeer daar met humor mee om te gaan. Verder voel ik me een gewoon mens en zelfs bevoorrecht dat ik als Twentse en Ootmarsumse jongen toch maar mooi twee weken stage mag lopen bij zo’n grote club. En de kennis, die ik daar opdoe, wil ik vervolgens alleen maar delen om daarmee KOSC ook verder te helpen. Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in en kijk dan ook heel erg uit naar deze stage", besluit hij.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.