snelheidscontrole

Motorrijder knalt met 201 kilometer per uur over N-weg tussen Wijthmen en Dalfsen

Snelheidscontroles op verschillende plekken in het Vechtdal
Snelheidscontroles op verschillende plekken in het Vechtdal
Een motorrijder die met 201 kilometer per uur over de Poppenallee (N757) tussen Dalfsen en Wijthmen reed, is zijn rijbewijs kwijt. Hij werd betrapt door de politie en moest vervolgens zijn rijbewijs inleveren.Â
De snelle motorcoureur was niet de enige die zijn rijbewijs dit weekend moest inleveren: op verschillende plekken in het Vechtdal hield de politie controles en werden bestuurders betrapt op (veel) te snel rijden. 

Twee bestuurders betrapt in De Krim

Zaterdag pakte de politie de rijbewijzen van twee bestuurders in De Krim af. Een beginnend bestuurder reed 123 kilometer per uur over de Nieuwlandseweg, terwijl daar maximaal 60 is toegestaan.
Een motorrijder werd op dezelfde weg gesnapt met 147 kilometer per uur, maar reed soms nog harder: de politie registreerde een topsnelheid van 180 kilometer per uur. 

Tweehonderd boetes op de N340

Ook in Balkbrug raakte een motorrijder zijn rijbewijs kwijt: hij reed 115 kilometer per uur, terwijl daar 60 is toegestaan. 
Op de N340 was het 'kassa' voor het Centraal Justitieel Incasso Bureau: bij Ommen werden ongeveer 200 bestuurder geflitst. De snelste reed met 114 kilometer per uur voorbij de controle, terwijl 80 is toegestaan.

Vaker controles
Ook bij Mariënberg, op de N36 werd een controle gehouden. Opbrengst: 37 boetes, hoogst gemeten snelheid was 104 kilometer per uur, terwijl 70 is toegestaan. 
De politie kondigt aan in de komende tijd vaker snelheidscontroles te houden in het Vechtdal. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.