Henk ten Napel

Henk ten Napel met meer dan veertigduizend handtekeningen naar Den Haag

Henk ten Napel uit Enschede, voorman van de stichting Zinloos Geweld tegen Dieren, overhandigt dinsdag meer dan veertigduizend handtekeningen aan de vaste Kamercommissie Veiligheid en Justitie in Den Haag.
De petitie is een reactie op de paardenmishandelingen van de afgelopen jaren. Eerder trok Ten Napel uitlatingen van dierenartsen in twijfel die stellen dat een 'paardenbeul' niet bestaat. Met de petitie wil Ten Napel afdwingen dat de politiek meer aandacht aan het probleem schenkt.

'Niet voor te stellen'

Dierenartsen stellen dat de merries bij elkaar verwondingen veroorzaken doordat ze elkaar regelmatig 'de kont toekeren en dan schoppen'. De schade die daardoor in korte tijd ontstaat, is volgens de dierenartsen niet voor te stellen. Het is volgens hen mogelijk dat de verwondingen verward worden met mishandeling door mensen.
Met de handtekeningen wil de stichting benadrukken dat er meer aandacht moet komen voor opsporing en berechting van dierenbeulen en de mishandeling van paarden in het bijzonder. De stichting heeft de handtekeningen binnen enkele weken verzameld.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.