Sport

Programma: Spannende weken voor Landstede, Dalfsen, Kwiek en DSVD

Programma komende week
Programma komende week
Na de interlandperiode beginnen de eredivisie en de Jupiler League komend weekend aan de beslissende fase. Ook in de andere sporten vallen er de komende weken veel beslissingen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste duels van deze week.

Amateurvoetbal

In de districtsbeker Noord moet Staphorst vanavond zien de Overijsselse eer hoog te houden. De ploeg kan de vierde halve finalist worden. SC Genemuiden had ook in die halve finale kunnen staan, maar blameerde zich tegen Groningen.
In de 2e klasse H staat de topper tussen De Esch en IJVV op het programma. Beide ploegen haalden 38 punten uit de eerste 20 duels. Op zondag speelt Overwetering in de 3e klasse B de topper tegen Columbia. In de 4e klasse A van het zondagvoetbal wordt de derby Borne - NEO al op zaterdagavond gespeeld.

Basketbal

Landstede Basketbal speelt donderdag de topper in de Dutch Basketball League op bezoek bij ZZ Leiden. Bij winst komen de ploegen weer op gelijke hoogte aan kop van de stand.

Handbal

Dalfsen speelt zondag in de kampioensgroep A tegen koploper VOC Amsterdam. Die ploeg was dit seizoen al drie keer te sterk voor de ploeg van Peter Portengen. De twee groepen bestaan uit drie ploegen. De nummers één en twee spelen halve finales om de landstitel.
In de degradatiegroep speelt Kwiek het belangrijke duel tegen hekkensluiter DSS. De nummer laatste van die groep degradeert rechtstreeks en de nummer voorlaatst speelt een promotie-/degradatieduel tegen de algehele periodekampioen van de 1e divisie. Daarin doet DSVD mee. Zaterdag begint de nacompetitie voor de ploeg uit Deurningen tegen VZV.

Volleybal

Landstede Volleybal kan zaterdag de finale om de landstitel bereiken. De ploeg won afgelopen zaterdag het eerste duel in de halve finales bij Orion met 3-2. Als Orion zaterdag wint volgt er op 10 april een beslissend derde duel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.