Typhoon

Typhoon en Miss Montreal Overijsselse winnaars bij 3FM Awards

Typhoon en Miss Montreal winnen 3FM Award
Typhoon en Miss Montreal winnen 3FM Award
Typhoon en Miss Montreal zijn de Overijsselse winnaars bij de uitreiking van de 3FM Awards gisteravond. Typhoon won in de categorie 'Beste Hiphop' en Miss Montreal, oftewel Sanne Hans, werd verkozen tot Beste Zangeres.
Typhoon moest concurreren met Fresku, New Wave en Sef. "Ik weet dat iedereen dat zegt, maar ik had het dit jaar serieus niet verwacht met zo'n sterke line-up", zei Typhoon in zijn speech na de bekendmaking.
Hij riep het publiek daarnaast op om 'te investeren in liefde'. "Ik denk dat, juist in een tijd waarin het heel erg lijkt te draaien om angst, we naar elkaar moeten kijken en met elkaar moeten investeren in liefde."

'Ilse DeLange heel lief'

Miss Montreal had in haar categorie 'Beste Zangeres' een Overijsselse concurrent: Ilse DeLange. Ook waren Eefje de Visser en Kovacs genomineerd.
"Nou, dit is m'n plas ophouden wel waard, jongens", reageerde Miss Montreal op haar prijs. Ze droeg hem op aan haar provinciegenoot Ilse DeLange. "Ik vind Ilse altijd heel lief. Maar ik vind iedereen altijd heel lief, iedereen die op me heeft gestemd. Supertof. Nu kan ik weer bier drinken."
Op Twitter en Instagram benadrukten beide winnaars nogmaals hoe blij ze waren met hun prijs.

Andere Overijsselse genomineerden

Typhoon was ook voor 'Beste Band' en 'Beste Live Act' genomineerd, maar de band Kensington versloeg de band in beide categorieën. Miss Montreal greep net naast een tweede prijs in de categorie 'Beste Artiest Pop', tot vreugde van winnaar Racoon. Ook de band Pauw uit Haaksbergen was genomineerd voor een 3FM Award, in de categorie 'Beste Alternative'. Daar ging The Brahms er met de hoofdprijs vandoor.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.