Euregio

Twente richt blik op Luchthaven Münster-Osnabrück

Nu de luchthaven Twente definitief geen grote burgerluchthaven gaat worden oriënteert Twente zich nu op luchthaven Münster-Osnabrück net over de grens in Duitsland.
Burgemeester Rob Welten van Borne en Euregio voorzitter vindt dat het nu het moment is om te kijken naar de mogelijkheden om als Nederland te investeren in Duitsland.

Onderzoek naar behoeften

Het Duitse vliegveld ziet al langer brood in de plannen en stelt voor om een Nederlands-Duitse werkgroep onderzoek te laten doen naar de mogelijkheden en behoeften.
Er moet nog wel veel gebeuren voordat luchthaven Münster-Osnabrück  een 'Euregio' luchthaven kan worden. De spoorverbinding tussen Twente en de luchthaven moet bijvoorbeeld beter worden. Vanuit Duitsland ligt er een plan om de autoweg B54 van Munster naar de Nederlandse grens vierbaans te maken. "Natuurlijk zal ook één van de vragen zijn wat wij voor de eventuele investeringen terug krijgen", zegt Welten.

Agenda van Twente

De komende maanden gaan de Twentse gemeenten om tafel zitten om de Agenda van Twente vast te stellen. "Dit is het moment om als Twentse gemeenten nadrukkelijk naar Duitsland te kijken", zegt Rob Welten. 
De Euregio-Raad heeft al tijdens de laatste vergadering het belang benadrukt om de verdere ontwikkeling van de luchthaven Münster-Osnabrück Euregionaal vorm te geven.

Kleine toestellen

Volgens Welten staat de samenwerking met luchthaven Münster-Osnabrück de ontwikkeling van luchthaven Twente niet in de weg. "In Enschede zal juist de nadruk worden gelegd op niche-markten en de Technology Base", aldus Welten. Volgens hem blijft daarmee klein zakelijk vliegverkeer mogelijk. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.