Ernst Jansen Steur

Oud-MST-bestuurder Tom Zijlstra presenteert boek over zaak Jansen Steur

Ernst Jansen Steur werkte tot eind 2003 als neuroloog in het Medisch Spectrum Twente in Enschede. Hij behandelde vanaf de jaren negentig honderden patiënten voor aandoeningen die ze niet hadden. Oud-MST-bestuurder Tom Zijlstra heeft over de zaak een boek geschreven, dat vanaf deze week in de winkels ligt.
Tom Zijlstra - nu woonachtig in Gorinchem - was intensief bij de kwestie betrokken. Hij dwong de neuroloog eind 2003 het ziekenhuis te verlaten toen diens verslaving aan het licht kwam. Pas daarna ontdekte men geleidelijk de vele misdiagnoses. Jansen Steur werd ontslagen in 2009 en vorig jaar in hoger beroep vrijgesproken.

Ervaringen en emoties

Ook Zijlstra werd door de slachtoffers van Jansen Steur voor de medische tuchtrechter gesleept. Zijn ervaringen en zijn emoties in die periode en zijn herinneringen aan de neuroloog schreef hij van zich af in het dagboek op zijn weblog. Dat weblog vormt de basis voor het boek.
Hoe kon het zover komen en waarom werd er niet eerder ingegrepen? Was de ex-neuroloog niet alleen een slechte dokter, maar ook een slecht mens of leed hij aan een hersenziekte? Dergelijke vragen komen uitvoerig aan de orde in het boek, waarbij Zijlstra zichzelf ook niet spaart.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.