Kampen

GroenLinks Kampen is het niet eens met aanleg tijdelijke verbindingsweg

Locatie voor een bypass bij Kampen
Locatie voor een bypass bij Kampen © RTV Oost
De aanleg van een tijdelijke verbindingsweg in de polder aan de Zwartendijk bij Kampen verloopt volgens GroenLinks niet volgens het boekje.
De raadsfractie van GroenLinks is het er niet mee eens dat het Kamper college toestemming heeft verleend voor de aanleg van een verbindingsweg tussen de Cellesbroeksweg en de Zwartendijk. Deze verbindingsweg moet de Slaper vervangen, die 'eruit ligt' om de bypass van de IJssel mogelijk te maken. De Slaper verbindt de Zwartendijk met Kampen.
Voor de aanleg van een nieuwe verbindingsweg is volgens GroenLinks een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk, omdat de omlegging van de Slaper over agrarische gronden loopt. Daarover moet de gemeenteraad worden geraadpleegd en dat is niet gebeurd, aldus GroenLinks.
Volgens de partij is er geen sprake van een tijdelijke situatie, omdat de verbindingsweg op de kaart van de gemeente Kampen staat ingetekend als toekomstige ontsluitingsweg voor een nieuwe woonwijk aan het Reevediep. GroenLinks wijst er op dat de plannen voor de ontwikkeling van nieuwbouw op deze plaats door de Raad van State is vernietigd. "Ook hierover heeft de gemeenteraad nog geen nieuw besluit genomen", zegt raadslid Niels Jeurink.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.