Dierenambulance Enschede

Vrijwilligster Dierenambulance Enschede beroofd tijdens vangen van konijn

Dierenambulance
Dierenambulance
Een vrijwilligster van de Dierenambulance is tijdens het paasweekeinde beroofd van een tas met persoonlijke spullen, terwijl zij achter een loslopend konijn aan zat.
De vrouw werd zaterdagavond met de Dierenambulance opgeroepen voor het vangen van een tam konijn aan de Dennenweg in Enschede. Terwijl de hulpverleenster bezig was met de klus, namen onbekenden de tas van de vrouw weg. Daarin zaten huissleutels, rijbewijs, bankpasjes en een portemonnee met geld. "Gelukkig gaat het niet om zo'n groot bedrag", aldus woordvoerster Ine Jannink van de Dierenambulance.
Volgens haar is de vrijwilligster erg ontdaan van de diefstal tijdens haar werk. Ze heeft inmiddels aangifte bij de politie gedaan. "We hopen dat de tas met de pasjes en de sleutels nog ergens wordt teruggevonden. Desnoods zonder geld, want het geeft voor de betrokken medewerkster veel rompslomp om alles te vervangen." 
Het is niet eerder voorgekomen dat de Dierenambulance tijdens een klus is beroofd. De auto was afgesloten, maar is kennelijk via een onbedoeld elektronisch signaal van de autosleutel in de jaszak van de vrijwilligster tijdens het vangen van het konijn weer van het slot gegaan, vermoedt Jannink. "Hiertegen zijn we niet verzekerd."   

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.