drugs

Drugs verstopt in vriesvak en lichaam verdachte, OM eist celstraffen van 1 en 4 jaar

Drugs verstopt in vriesvak en lichaam verdachte
Drugs verstopt in vriesvak en lichaam verdachte
Een kilo speed in het vriesvak van de koelkast en de vondst van 65 gram harddrugs in het lichaam van een vrouw uit Enschede. Dat was de oogst van inval bij een woning aan de Vlierstraat in Enschede op 18 november vorig jaar. Tegen de twee verdachten in de strafzaak zijn gevangenisstraffen van 1 tot 4 jaar geëist.
De vondst van de drugs kwam als een verrassing voor de politiemensen. Die waren naar de woning gekomen omdat er een melding van geweld met een vuurwapen was. Er werd gezocht naar een wapen, maar in plaats daarvan werd er drugs en een hoeveelheid chemicaliën voor de productie van drugs aangetroffen.
De 28-jarige vrouw heeft bekend dat er werd gedeald vanuit de woning. De 65 gram harddrugs moest ze bij de inval van haar 37-jarige vriend in haar lichaam verstoppen. Haar 37-jarige, inmiddels ex-vriend ontkent. Hij zegt dat hij de drugs voor iemand wiens naam hij niet wil noemen bewaarde.

20 liter methanol
De 20 liter methanol, volgens de officier van justitie een belangrijk ingrediënt voor de productie van speed, had de man in huis om plinten schoon te maken. "Ik verf elke 6 of 8 maanden mijn plinten omdat ze vies zijn, ik heb twee honden en dan gebruik ik dat om schoon te maken" zei hij.
Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.