De Karelskamp

Personeel Karelskamp naar Den Haag: "Sluiting moet op de politieke agenda"

Het spandoek dat drie jaar geleden bij de Karelskamp hing
Het spandoek dat drie jaar geleden bij de Karelskamp hing
Bijna twintig personeelsleden van gevangenis De Karelskamp in Almelo zitten morgen op de tribune in de Tweede Kamer. Het staat niet op de agenda, maar mogelijk wordt er toch over de dreigende sluiting van de gevangenis gesproken.
Een aantal fracties heeft aangegeven de sluiting wel te willen bespreken. "Het is dus onbekend of het toch op de agenda wordt gezet, of de agenda mogelijk helemaal leeg geveegd wordt om dit te bespreken",  zegt OR-lid en gevangenbewaarder Sjabbens van de Karelskamp.

Brede politieke steun

Politici van de grootste partijen willen opheldering over het sluitingsplan voor gevangenissen van minister Van der Steur. Van der Steur wil de Karelskamp over vier jaar sluiten.
Maar volgens een groot deel van de fracties in de Tweede Kamer heeft dat nadelige gevolgen voor de werkgelegenheid in de regio Twente. CDA en PvdA  hebben al vragen gesteld of aangekondigd.

Nadelige gevolgen voor regio

Drie jaar geleden lag er eenzelfde plan dat na veel weerstand van bestuurders en instellingen in de regio en van de personeelsleden van de Karelskamp onder leiding van Sjabbens, van tafel is gegaan.  
De regio hoopt nu op eenzelfde succes. Sluiting van de gevangenis heeft niet alleen gevolgen voor de werkgelegenheid in de Karelskamp, daar werken 160 mensen, maar ook voor instellingen en bedrijven die met de gevangenis te maken hebben.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.