Steenwijk

Gemeente Steenwijkerland nieuwe eigenaar pand theater De Meenthe

Theater De Meenthe in Steenwijk
Theater De Meenthe in Steenwijk
De kogel is door de kerk: de gemeente Steenwijkerland wordt volledig eigenaar van het pand van theater De Meenthe in Steenwijk en gaat het verhuren aan Stichting De Meenthe. Op 29 maart passeert de akte bij bij de notaris.
Wethouder Wim Brus: "Er is het nodige besproken en onderhandeld, maar we zijn gekomen tot een aankoopovereenkomst. Een overeenkomst waar zowel het stichtingsbestuur van De Meenthe als het college van B en W achter staat. De huidige huurcontracten van de organisaties die nu in De Meenthe zitten, worden door de gemeente overgenomen."

Budgetneutraal

"Met deze overeenkomst voldoen we ook aan het verzoek van het gemeentebestuur van 12 januari jongstleden om de verdeling van de kosten voor onderhoud en energie nog eens goed tegen het licht te houden. Tevens realiseren we voor de gemeente een budgetneutrale exploitatie wat betreft het gebouw."
Stichtingsvoorzitter Warner ten Kate van De Meenthe is tevreden: "We vinden het van het grootste belang dat De Meenthe blijft bijdragen aan een plezierig woonklimaat voor alle inwoners van Steenwijkerland en zodoende een waardevolle maatschappelijke bijdrage levert."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.