Elita Weah

Buurvrouw omgekomen Elita Weah zamelt geld in voor haar laatste wens

Glenda Rouw, buurvrouw van de omgekomen Elita Weah uit Deventer, zamelt geld in om mee te helpen haar laatste wens te realiseren: begraven worden in haar geboorteplaats Monrovia in Liberia. Weah kwam om het leven bij de terroristische aanslag op vliegveld Zaventem, vorige week.Â
Rouw bracht een bezoek aan de familie. "Daar had ik eerder nog geen kans voor gehad. Ik kwam een familielid tegen en vroeg ik of ik even binnen mocht komen. Wat Rouw aantrof, was hartverscheurend, zegt ze. "Haar 14-jarige dochter is alleen achtergebleven, bedwelmd door verdriet."

Onkosten

De familie probeert nu geld in te zamelen om Elita Weah in Liberia te begraven, maar dat is moeilijk. Een begrafenis daar wordt niet vergoed en de familie kan het zelf niet betalen. Bovendien zijn er nog andere onkosten. 
De familie is niet alleen heel verdrietig heeft Rouw gezien. Ook boos. Boos over het noodlot dat Elita Weah heeft getroffen. "Er hing een vreemde sfeer toen ik er was", stelt Rouw. "Er was heel veel verdriet, maar dat willen de mensen niet tonen, omdat ze sterk moeten blijven." 

Klein bedrag

Voor Rouw was dat aanleiding om actie te ondernemen. In ieder geval iets te doen om de familie te helpen. Ze wil via crowdfunding zo snel mogelijk 1000 euro inzamelen om te helpen, want om Weah in Liberia te kunnen begraven, zal veel meer geld nodig zijn. "Vanuit Amerika is ook een crowdfunding gestart, maar dit loopt niet zo goed. Ik ben daarom met een relatief klein bedrag begonnen. Een gift aan de familie."
Niets doen was in ieder geval geen optie voor Rouw. "Ik kan hier niet blijven zitten en toekijken, ik moet iets gaan doen voor deze familie, het is oneerlijk. Graag wil ik wat geld inzamelen voor deze familie om ze op weg te helpen naar de laatste wens van deze sterke vrouw." Rouw heeft toestemming van de familie om het geld in te zamelen. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.