XL Businesspark

PVV Overijssel komt met plan voor 'honderden banen' op XL Businesspark in Almelo

De PVV Overijssel komt morgen met een voorstel om het noodlijdende XL Businesspark in Almelo nieuw leven in te blazen. Dat zou honderden banen kunnen opleveren, stelt de partij in een persbericht.Â
Het voorstel is tot stand gekomen in goed overleg met Port of Twente. Dat is een cluster van logistieke dienstverleners waarbij zo'n 100 bedrijven en organisaties zijn aangesloten. "Als de regie in de handen van Port of Twente ligt, kunnen veel grote namen uit de logistieksector naar het Businesspark komen", zegt Erik Veltmeijer van de PVV. 

Voortouw nemen

De PVV is ervan overtuigd dat XL Businesspark, mits goed georganiseerd, op relatief korte termijn al voor honderden nieuwe banen kan zorgen. "Ondernemers trekken ondernemers aan. Dus als Port of Twente het voortouw neemt, volgens andere ondernemers ook."
"Laat alles over aan de markt", stelt Veltmeijer in gesprek met Radio Oost. "Wij willen economische groei zien en er is genoeg interesse om de grond over te kopen. Dat is wat nodig is, want als het in handen blijft van de gemeente is dat niet optimaal voor het Businesspark."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.