Enschede Marathon

Even voorstellen: Ronald Voort

Manon Voort Hallink & Ronald Voort
Manon Voort Hallink & Ronald Voort
De pijn schiet door mijn benen bij het neerkomen van elke stap. Mijn lichaam protesteert tegen de ‘nieuwe’ kilometers. Het hoort erbij. 42,195 kilometer heeft iets magisch voor de debutant. In ieder geval voor mij. Ik ben Ronald Voort, 34 jaar en kom uit Almelo. Ik ben getrouwd met Manon en we hebben twee Franse Bulldogs Binkie en Pip.
Het is eind september 2015 als het plan ontstaat om de Enschede Marathon te lopen. De maand oktober is borstkankermaand en Manon deed mee aan de campagne. Om een lang verhaal kort te maken: ik loop de Enschede Marathon om geld in te zamelen voor Pink Ribbon. En mijn hoofdmotivatie is Manon.

D'as best ver

Pijn is tijdelijk en opgeven is geen optie. Die twee kreten galmen in mijn hoofd de laatste kilometers. Mijn vrouw kon ook niet opgeven. Wilde niet opgeven. En de pijn die zij heeft gevoeld is tig-keer erger geweest. Maar toch. Mijn benen voelen als betonblokken. Telkens als mijn voet de grond weer raakt roept mijn lichaam: ‘stop er toch mee!’ Ja straks. Ik ben er bijna. Nog maar één kilometer. Als freelance video-editor rijd ik het hele land door. De borden boven de A1, net over de IJssel bij Deventer, geven aan dat Almelo nog 40 kilometer rijden is. Terwijl het asfalt onder me doorschiet zie ik mijzelf in gedachten de route lopen. Veertig kilometer, da’s best ver.

Energie en kracht

In 2014 liep ik mijn allereerste halve marathon, in Enschede. Een enorme belevenis. Het motregende toen ik aan de start stond en daarvoor had het al behoorlijk geregend. Toch stonden er nog steeds mensen langs de kant de lopers aan te moedigen. Dat geeft ontzetten veel energie en kracht. Ik liep de halve marathon in 1 uur en 49 minuten. Ruim onder de twee uur die ik in gedachten had.
Mijn horloge piept, 37 km gelopen. Ik mag stoppen. De verste afstand ooit gelopen in ruim 3,5 uur. Dat was het. Verder dan dit ga ik niet in de voorbereiding voor de hele van Enschede. Nu afbouwen want over drie weken is het zover. Op 17 april moet het gebeuren! De benen hebben nog nooit zo zwaar aangevoeld. De rest van de middag lig ik op de bank. Hardlopen is ook rusten. Gelukkig maar.
Meer lezen over mijn beweegredenen? Dat kan via https://acties.pinkribbon.nl/actie/ronald-voort. Of via https://www.facebook.com/MarathonvoorPink/
Sportieve groet, Ronald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.