Brand

Zeer grote brand in Hengelo, flats in de omgeving ontruimd vanwege uitbreidingsgevaar

Er is vannacht een zeer grote brand uitgebroken aan de Turbinestraat in Hengelo. Het ging om het pand van DE Dessert Meesters, voorheen Van der Poel IJs en desserts. Het pand is helemaal afgebrand. De brandweer heeft voorkomen dat de brand oversloeg naar omliggende gebouwen.
Twee flatgebouwen aan de Weideweg werden ontruimd. Bewoners werden opgevangen in het nabijgelegen Gilde College.

Metingen

Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer verrichtte metingen om te kijken hoe schadelijk de rook was, maar waarschuwde dat rook nooit gezond is. Mensen kregen dan ook het advies weg te blijven uit de rook en ramen en deuren te sluiten. Vanwege de vele rook, werd een ruim gebied om de brand afgezet door de brandweer.
De brand schaalde in zeer korte tijd op naar GRIP2, het gaat om een zeer grote brand. De brandweer heeft voorkomen dat ook in een naastgelegen pand van een taxibedrijf brand uitbrak. 

Rook

Treinverkeer in de omgeving van de brand werd stilgelegd, meldt de brandweer. Het brandende gebouw ligt vlakbij het spoor.
De rook trok vannacht ook in de richting van Borne. De brandweer verstuurde een NL Alert waarin inwoners van Borne gevraagd werd ramen en deuren te sluiten vanwege rookoverlast. Omdat de wind in de loop van de nacht draaide, konden ook mensen die in Hengelo Noord wonen last krijgen van de rook. De brandweer waarschuwt ook hen ramen en deuren te sluiten de komende uren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.