hengelo

Brandweer Twente nog uren bezig met nablussen brand Hengelo: "Ramen en deuren gesloten houden"

Alle hens aan dek voor Brandweer Twente vannacht bij de grote brand aan de Turbinestraat in Hengelo. Het betrof het pand van ijsbedrijf De Dessert Meesters, voorheen bekend als Van der Poel Desserts.Â
"Rond half vier konden we het sein brand meester geven", vertelde Loes Hilbrink van de Brandweer Twente tegen RTV Oost. "Maar we zijn nog wel enkele uren bezig met nablussen."
Dat komt volgens Hilbrink vooral omdat de brandweer moeilijk bij de resterende brandjes komt: "Het pand is ingestort en er zijn nog enkele plekken die wij volledig moeten blussen. We kunnen niet overal goed bij komen, dus we moeten de komende uren nog gebruik maken van een kraan."

Voorzorg

Hilbrink: "We adviseren bewoners in de omgeving om ook de komende uren nog de ramen en deuren gesloten te houden." Uit voorzorg werden vannacht omliggende flats ontruimd. Toch is er ook goed nieuws volgens de brandweer: "Er hangen geen gevaarlijke stoffen in de lucht. Ook hebben we kunnen voorkomen dat de brand is overgeslagen naar de flats en naar andere bedrijven zoals het taxibedrijf in de buurt."

NL Alert

De rook trok in de richting van Hengelo-Noord en Borne, en ook daar heeft de brandweer de mensen kunnen informeren. Hilbrink: "We hebben mensen in Borne kunnen waarschuwen voor de rook via NL Alert." 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.