De Karelskamp

Personeel Karelskamp Almelo vecht tegen sluiting en reist naar Den Haag

Met een groep van twintig personeelsleden reist Peter Sjabbens namens De Karelskamp uit Almelo naar Den Haag. Sluiting van de gevangenis dreigt en Sjabbens hoopt in gesprek te gaan: "Het is niet alleen een bajes die je weghaalt, maar een hele bedrijfstak."
Sjabbens is senior-bewaarder en lid van de Ondernemingsraad van de gevangenis en hoopt dat er vandaag in de Tweede Kamer gesproken wordt over de dreigende sluiting. Ook al staat het onderwerp niet op de agenda: "We gaan ervan uit dat het toch op de agenda wordt geplaatst, als ingezonden stuk. Dat het ter sprake komt."

Petities

Via de website Steun de Karelskamp Almelo hebben inmiddels al bijna 1900 mensen de petitie getekend. Saillant detail is een uitspraak van de huidige minister van justitie, Ard van der Steur. Die steunde in 2013 als Kamerlid de acties tegen sluiting van de gevangenis: “Dit is een mooie tent en met dit arbeidsproces mag het niet gesloten worden.”

Verweggistan

Want de gevangenis sluiten? Dat is niet verstandig zegt Sjabbens: "Dat mag niet gebeuren. Allereerst is het voor de gedetineerden slecht, die dan naar 'Verweggistan' moeten en op die manier hun familie minder kunnen zien. Daarnaast is De Karelskamp toch een bedrijf met een bepaalde uitstraling en naam in Almelo."

Steun van partijen

Sjabbens voelt de steun van een aantal partijen: "De oppositiepartijen staan aan onze kant en ook de PvdA van de coalitiepartijen is tegen het besluit om de gevangenis te sluiten." Al komt er vandaag geen duidelijkheid over de toekomst van het personeel en de gevangenis zelf, het is de reis naar Den Haag waard zegt Sjabbens: "We laten op deze manier zien betrokken te zijn bij de zaak." 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.