De Karelskamp

OR-lid Karelskamp: 'Ik heb goede hoop dat het besluit over dit kabinet wordt getild'

"Ik heb de goede hoop dat het besluit over de mogelijke sluiting van Karelskamp over dit kabinet wordt getild." Dat zegt Peter Sjabbens, OR-lid en gevangenisbewaarder van de Karelskamp in Almelo.Â
Sjabbens woont een debat in de Tweede Kamer bij over de mogelijke sluiting van een aantal gevangenissen. Minister Van der Steur maakte vorige week bekend dat hij van plan is om een aantal gevangenissen te sluiten. Ook over de Karelskamp wordt gepraat. 

'Fracties niet tevreden'

"Fracties waren niet tevreden met het conceptplan en hebben in hun pleidooi aangegeven dat ze het er niet mee eens zijn. Ze vragen de staatssecretaris om antwoorden, antwoorden op hun vragen," vertelt Sjabbens. 
Die vragen gaan volgens het OR-lid van de Karelskamp vooral over over de prognoses die er zijn, het aantal lege cellen, de politie die in reorganisatie zit. "Dat soort dingen."
Oppositie tegen, coalitie niet enthousiast
"Vanuit de oppositie is er weinig draagvlak voor het plan. De coalitiepartijen PvdA en VVD zijn niet enthousiast," concludeert Sjabbens. 
De verwachting van de uit Almelo afgereisde medewerker is dat het besluit over deze kabinetsperiode getild wordt. "Dus dat de beslissing pas in de nieuwe kabinetsperiode genomen wordt."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.