Breklenkamp

Matthijs Wanrooij van Huis te Breckelenkamp: "Het is gekkenwerk"

"Ik ben er verliefd op, dat mag je rustig zeggen". Het zijn de woorden van Matthijs Wanrooij, bewoner van het Huis te Breckelenkamp. Een havezate aan de Jonkershoesweg in de buurtschap Breklenkamp.
De havezate ligt op de 'Grensroute', de fietsroute die Mooi Overijssel deze week aflegt met de camper. Samen met zijn vrouw kocht Matthijs Wanrooij het huis. Ze restaureerden het volledig, inclusief de omgeving rondom de havezate. "Het is gekkenwerk", zegt hij over deze enorme klus. "Met alleen een zak geld kom je er niet, dan gaat het niet lukken." Hij heeft dan ook een dagtaak aan het onderhouden van het pand en de tuin. 

Natuur

Rondom het huis zit een grote tuin, die veel aandacht vraagt. Tuinman Gerrit Meinders is degene die alle natuur rondom het huis verzorgt. "Als de Iristuin bloeit, dat is het mooiste", antwoord hij als hem gevraagd wordt wat hij het mooiste plekje vindt. De bewoners Matthijs en Gerrie hopen nooit meer weg te gaan bij het huis. Zelfs niet na hun dood. Door de begraafplaats bij de havezate zijn ze voor altijd verbonden met het Huis te Breckelenkamp.
Meer beelden zien van Mooi Overijssel? Bekijk dan ons archief, of volg ons op Facebook voor de laatste updates!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.