cultuur

Bruins over bierdouche-incident met Ronnie Flex: "Dat hoef je in Twente geen twee keer te vragen"

Bier / bier tappen
Bier / bier tappen
Er waren links en rechts al wat filmpjes van te zien. Van Rapper Ronnie Flex die Eerste Paasdag op een flinke bierdouche wordt getrakteerd door bezoekers van Dancing Bruins in Saasveld. Daar was de rapper niet zo blij mee. En zijn 'entourage' nog veel minder. Een aantal sprong direct in het publiek op zoek naar de biergooiers. Op Facebook reageert het management van Dancing Bruins op de gebeurtenissen.Â
"Rond half twee kwamen de eerste auto´s met eigen mensen van Ronnie Flex aan", schrijft het management van Bruins. "Uit de vijfde auto kwam uiteindelijk Ronnie Flex. In totaal had Ronnie Flex rond de twintig man meegenomen. Dat vonden wij van Dancing Bruins eigenlijk al bijzonder. Deze mensen gingen in eerste instantie naast en op het podium staan."

Bier

Dancing Bruins was niet op de hoogte van een hype die kennelijk rond de rapper was ontstaan om hem het bekogelen met bier.  "Zoals in diverse filmpjes in de media is te zien, gooit Ronnie Flex in eerste instantie zichzelf onder het bier waarna hij het publiek vraagt om bier naar hem te gooien", schrijft Bruins daarover.
"En tja, dit hoef je in Twente niet twee keer te vragen", erkent Bruins. Er werd enthousiast met bier richting de rapper gegooid.  "Op het moment dat zijn vraag beantwoord werd, sprongen vanaf het podium direct vier eigen mensen van Ronnie Flex het publiek in en werden er willekeurig mensen aangevallen."

Nooit problemen

Het management van Bruins stelt dat het niet eerder mis ging met een bekende artiest op het podium."Dancing Bruins bestaat al 300 jaar als café en 65 jaar als dancing, uniek op elke zondagavond. In het verleden hebben hier diverse BN’ers en dj’s opgetreden. Dit is tot nu toe altijd zonder problemen gegaan. Sterker nog, gasten en artiesten waarderen de gastvrijheid en veiligheid bij Dancing Bruins. Dancing Bruins staat voor gezelligheid en de typische Twentse nuchterheid."

Afgelast

Eerste Paasdag was het onrustig. "De security van Dancing Bruins was druk in de weer om de mensen van Ronnie Flex in toom te houden", aldus Bruins in de reactie op Facebook . Dat was voor Dancing Bruins aanleiding om het optreden af te gelasten om erger te voorkomen. Toen Ronnie Flex niet stopte en opnieuw begeleiders van de rapper het publiek in sprongen heeft Dancing Bruins zelf het optreden afgelast.
Overigens is naar aanleiding van het incident in Bruins op een andere Facebookpagina het 'NK Bier naar Ronnie Flex gooien' in het leven geroepen. Dat moet gebeuren tijdens Hengevelde 2016 op zaterdag 18 juni. Daar staat de rapper op het podium.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.