lammetjes

Geboortegolf bij Schaapskooi Stroothuizen in Beuningen

Als er één schaap over de dam is, dan volgen er meer: tot eind mei worden er in totaal zo'n 140 lammetjes verwacht in Beuningen!
De geboortegolf duurt nog tot eind mei, maar inmiddels lopen er al meer dan 50 lammetjes in de wei van Schaapskooi Stroothuizen. Twee weken geleden werd het eerste lammetje geboren in de kudde. Op het dertien hectare grote weidegebied grazen het hele jaar door ongeveer 120 schapen. Een weide-gebied, dat omsloten wordt door de Stroothuizerweg, de Punthuizerweg en de Duitse grens. 

Schaapskooi
De Schaapskooi ligt weggestopt tussen de bossen, vennen en heide. De schapen lopen vrij rond in het Beuninger achterveld. De 'Grensroute', de fietsroute die Mooi Overijssel deze week volgt, komt bijna langs de schaapskooi. Op de Brandlichterweg moet je alleen de afslag nemen naar de Punthuizerweg, waardoor je vanzelf op de Stroothuizerweg uit komt en daar de schaapskooi in de verte al kunt zien liggen.
De reportages van Mooi Overijssel zijn dagelijks te zien in de uitzending van Overijssel Vandaag. Iedere avond om 17.00 uur op TV Oost. Eerder kijken? Volg Mooi Overijssel dan op Facebook en Twitter!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.