asbest

Asbestsanering tuinen 't Gijmink in Goor van start

In de wijk 't Gijmink in Goor is vandaag begonnen met de afsluitende fase van de asbestsanering. Ruim vijfhonderd tuinen van particulieren worden afgegraven en waar nodig gesaneerd.
Vlakbij 't Gijmink ligt het bedrijf Eternit. In de omgeving is veel asbest terecht gekomen, afkomstig van dat bedrijf waar asbest geproduceerd werd. Al jaren wordt gewerkt aan sanering, zoals het opruimen van met asbest verharde wegen en de sloop van oude woningen.

Mannen in blauwe pakken

Nu dus is het de beurt aan de tuinen van particulieren. Bestuurders en bewoners sloegen vanmiddag symbolisch enkele piketpaaltjes en vervolgens werd het hek om het eerste te saneren stuk grond symbolisch afgesloten. Mannen in blauwe pakken gingen vervolgens aan de slag met de inspectie van de grond.
Er werden sleuven gegraven, waarna de grond uitvoerig werd geïnspecteerd. Mocht er aanleiding zijn, dan wordt de hele tuin afgegraven. De bewoners zijn al lange tijd op de hoogte van wat er gaat gebeuren. Alle percelen zijn in kaart gebracht, onderzocht en getaxeerd. Met iedereen zijn afspraken gemaakt over een financiële vergoeding als de werkzaamheden eenmaal achter de rug zijn. Eind volgend jaar moet de sanering in 't Gijmink zijn afgerond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.