Wajong

Overijsselse bouwbedrijven nemen vaker arbeidsgehandicapten aan

Voor Wajongers en andere mensen met een arbeidsbeperking is het nog steeds moeilijk een baan te vinden. Tegelijk zijn er veel extra  mensen nodig in de bouw nu de sector weer aantrekt. Bouwbedrijven en het UWV werken daarom samen om deze mensen aan het werk te krijgen.
Werken in de bouw, het klinkt zwaar en onregelmatig, dus ongeschikt voor mensen met een beperking. Toch hebben werkgevers en de vakbonden in de bouw het project "Wie klaart de klus" opgezet, met als doel arbeidsgehandicapten een goede werkplek in de bouw te bieden.
Werkgevers hebben vaak wel een extra zetje nodig om iemand aan te nemen die door een handicap niet 100% kan presteren. Ze zijn bang dat zo'n werknemer eerder ziek wordt, en het bedrijf op kosten jaagt. Maar als ze financieel geen risico's lopen zijn ze wel bereid een werknemer met een beperking een kans te geven.

"Niet verplicht de steiger op"

In de bouw zijn door de economische crisis veel banen verdwenen, ook kozen daardoor minder jongeren voor een opleiding in de bouw. Nu trekt de bouwsector juist aan en zijn bedrijven dringend op zoek naar personeel. Ze kijken daarbij meer dan vroeger ook naar mensen met een arbeidsbeperking.
Dat betekent niet dat deze mensen verplicht de bouwplaats op worden gestuurd, er wordt altijd gezocht naar passend werk en een goede match tussen werkgever en werknemer. Ook wordt er vaak een proefperiode afgesproken. In de bouw is ook veel verschillend werk te vinden, niet alleen zwaar lichamelijk werk maar ook banen op gebied van administratie, transport en ondersteuning. 

Beschermd werk vrijwel verdwenen

Bij het UWV staan duizenden mensen ingeschreven die niet 100% inzetbaar zijn. Daar zijn veel Wajongers bij, dat zijn mensen die al van jongs af aan een beperking hebben en daardoor arbeidsongeschikt zijn, maar ook chronisch zieken en mensen met andere handicaps. 
Vroeger kwamen deze mensen vaak terecht bij beschermde woonomgevingen zoals de sociale werkvoorzieningen, maar daar zijn veel banen verdwenen. Nu moeten ze een plekje zien te bemachtigen in het gewone bedrijfsleven. Vaak gaat dat goed; zo maakt Wajonger Lúk Dijkstra uit Zwolle met succes dakkapellen bij een bouwbedrijf in Nieuwleusen.

Koudwatervrees wegnemen

Hoewel veel werkgevers het nog niet aandurven om iemand met een beperking aan te nemen is er geen enkele reden het niet een keertje te proberen. Werkgevers lopen geen enkel risico als ze iemand aannemen met een arbeidsbeperking. Als de werknemer voor 50% inzetbaar is, hoeft de werkgever ook maar 50% van het loon te betalen, de rest wordt aangevuld met de arbeidsongeschiktheidsuitkering.
Met hulp van bemiddelingsbureaus en jobcoaches zijn er de afgelopen maanden al tientallen Wajongers en andere arbeidsongeschikten aan de slag gegaan in de bouw.  Als een werkgever eenmaal gekozen heeft voor een medewerker met een beperking blijkt dat het in negen van de tien gevallen prima bevalt over en weer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.