Jaap Stam

Voetbaltrainer Jaap Stam vervolgt zijn loopbaan het liefst in Engeland

Jaap Stam ziet zichzelf het liefst in het buitenland werken na de zomer. "Als ik het voor het zeggen heb wel. Het liefst in Engeland", aldus Stam. De voetbaltrainer uit Kampen is momenteel bezig met zijn laatste wedstrijden bij Jong Ajax, waar hij samenwerkt met Andries Ulderink.
Samen hoopt het duo volgend seizoen bij een andere club aan de slag te gaan. Zo laat de voormalige topverdediger aan Radio Oost weten in het Filmhuis in Zwolle na afloop van de première van de documentaire over de voetballoopbaan van Jaap Stam.

Docu
In de docu verhalen voormalig ploeggenoten en trainers over de carrière van de Rots uit Kampen. Zo zijn onder meer Ryan Giggs, Clarence Seedorf, Paolo Maldini, Dick Advocaat, Roberto Mancini, Arthur Numan en zijn eigen zus onverdeeld complimenteus over de voetballer en mens Stam, die ook nog furore maakte in het Nederlands elftal.

Omgekocht

"Het heeft me wat centen gekost, maar uiteindelijk waren ze allemaal positief", grapt Stam. "Maar het is mooi", vervolgt hij. "Sommigen hebben toch een bepaalde gedachte bij mij. Nu kwam naar voren dat ik ook nog aardig kon voetballen en best een aardige vent ben. Het is een docu met een goede mix van leuke beelden en anekdotes."

Nieuwe carrière
Nu zijn voetballoopbaan na FC Zwolle, Cambuur Leeuwarden, Willem II, PSV, Manchester United, Lazio Roma, AC Milan en Ajax ten einde is, hoopt hij als trainer ook de top te bereiken. "We (Andries Ulderink red.) zijn nog bezig bij Jong Ajax en gaan de competitie zo goed als mogelijk afsluiten. Daarna gaan we hopelijk iets anders doen."

Beginnende coach
"Het mooiste is natuurlijk dat er nieuwe uitdaging gaat komen. De clubs staan niet altijd in de rij. Durven ze het aan met je?", vraagt hij zich kritisch af. "Ik ben toch een jonge coach. Ik wacht het rustig af. Ik ben wel een trainer die graag bij een club werkt waar je wat kunt opbouwen. En dat lukt niet overal."

Buitenland

"Als ik het voor het zeggen heb, zou ik het liefst naar het buitenland gaan. Ik zou ooit nog weer in Engeland willen werken, maar denken ze daar nu al aan mij? En in de eredivisie werken is natuurlijk ook fantastisch", besluit hij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.