De Karelskamp

Spandoek aan gevangenis in Almelo: "DJI afvoerputje?"

Spandoek aan gevel De Karelskamp in Almelo
Spandoek aan gevel De Karelskamp in Almelo
"Wordt DJI het afvoerputje van de strafrechtketen?" Een spandoek met die vraag hangt aan de gevel van gevangenis De Karelskamp in Almelo. Getekend door Boefje. Personeel vraagt met het spandoek aandacht voor de mogelijke sluiting van de gevangenis.Â
Gevangenis de Karelskamp in Almelo moet mogelijk in 2020 dicht. Dat staat in een concept-plan van minister Van der Steur dat vorige week bekend werd. Volgens de minister is het huis van bewaring in Almelo te klein. Omdat er in het hele land 3.000 cellen leeg staan, wil de minister een aantal gevangenissen sluiten.

Afvoerputje

De tekst op het spandoek dat nu aan De Karelskamp hangt verwijst naar een uitspraak van CDA-Kamerlid Van Toorenburg, gisteren tijdens een debat over de plannen van de minister. Tijdens het debat sprak het Kamerlid haar waardering uit voor het personeel van de Dienst Justitiële Inrichtingen, die volgens haar "in het afvoerputje hun best doen om mensen bij te sturen."
De Tweede Kamer heeft afgedwongen dat een besluit over de sluiting van de De Karelskamp voorlopig is uitgesteld.  De huidige Kamer ziet niets in het plan van staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie om acht gevangenissen, waaronder De Karelskamp, te sluiten. Het besluit over de sluiting van de gevangenis in Almelo lijkt daarmee uitgesteld tot maart volgend jaar, na de verkiezingen.
Een nieuwe regering zal waarschijnlijk een besluit nemen over de toekomst van de gevangenissen in Nederland.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.