FC Twente

Eredivisieclubs praten met FC Twente over oneerlijke concurentie

De Grolsch Veste (stadion FC Twente) in Enschede
De Grolsch Veste (stadion FC Twente) in Enschede © RTV Oost / Rogier van den Berg
Om de kou uit de lucht te halen is er een eerste gesprek geweest tussen vertegenwoordigers van de overige eredivisieclubs en de huidige bestuurders van FC Twente.
Dat meldt de overkoepelende organisatie Eredivisie CV. De clubs hadden zich gezamenlijk beklaagd over de handelwijze van de voormalige verantwoordelijke bestuurders van FC Twente.

Reputatieschade

Grootste klacht is het feit dat de overige clubs door oneerlijke concurrentie sportief en financieel nadeel hebben ondervonden. Ook vinden de clubs dat FC Twente de reputatie van het voetbal schade heeft berokkend.
FC Twente heeft zich, zo meldt Eredivisie CV, bereid getoond om constructief samen te werken aan een oplossing voor de ontstane situatie. Een eerste gesprek om het vertrouwen te herstellen is inmiddels achter de rug.

Puntenaftrek

FC Twente werd in 2010 voor het eerst in de historie landskampioen en behoorde de jaren erna tot de top in Nederland. Later bleek dat in de jaren na het landskampioenschap  onverantwoorde financiële risico's zijn genomen en regels zijn overtreden. Dat leverde de club vorig seizoen al twee keer puntenaftrek op.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.